Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

U veljači u Španjolsku morskim putem ušao manji broj ilegalnih migranata

Prema podacima ministarstva u veljači je u zemlju ušlo 936 osoba, prema 4104 osobe u siječnju, što predstavlja pad od 77 posto

Objavljeno 03.03.2019
Alan Srčnik

U veljači je u Španjolsku morskim putem ušao manji broj ilegalnih migranata, rekao je ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska, tijekom posjeta španjolskoj enkavi Melilla na sjeveru Maroka.

Prema podacima ministarstva u veljači je u zemlju ušlo 936 osoba, prema 4104 osobe u siječnju, što predstavlja pad od 77 posto.

U usporedbi s veljačom 2018. kada je stiglo 1106 ilegalnih migranata, smanjenje iznosi 15 posto.

Prošle godine se više nego udvostručio broj prelazaka ilegalnih migranata prema Španjolskoj s 22 .000 tijekom 2017. na blizu 57.500 u 2018. prema privremenim podacima ministarstva.

“Ove veljače se smanjio broj morskih ulazaka migranata”, rekao je Grande-Marlaska. Njegovo ministarstvo je u priopćenju ocijenilo da je to rezultat mjeseci posebno intenzivnih kontrola”.

“Angažman Maroka je nesumljiv i od temeljne važnosti za kontrolu granica”, naglasio je ministar.

Prošle godine je u pokušaju da stignu do Europe u Sredozemnom moru poginulo 2299 migranata, prema 3139 tijekom 2017.

Grande-Marlaska je najavio da su Španjolska i Maroko počeli raditi na vraćanju marokanskih maloljetnika koji su bez pratnje stigli u Španjolsku.

Vlada socijalista Pedra Sancheza, na vlasti od lipnja, je u predizbornoj kampanji. Parlamentarni izbori će se održati 28 travnja.

(Hina)

Tagovi: španjolska,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE