Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Uljanikovi sindikati traže hitnu isplatu plaća za rujan i listopad

"Predstoje praznici i minimum koji očekujemo je isplata plaća za deveti i deseti mjesec i da pokrenemo proizvodnju", dodao je predsjednik Koordinacije sindikata u Uljaniku Đino Šverko.

Objavljeno 05.12.2018
Marko Leskovar

Uljanikovi sindikalni čelnici upozorili su u srijedu nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva da rokovi za restrukturiranje istječu i da radnici napuštaju škver pritisnuti besparicom, te su zatražili hitnu isplatu plaća za rujan i listopad.

“Razgovarali smo s pomoćnikom ministra gospodarstva Zvonimirom Novakom i predsjednikom uprave Uljanika Emilom Bulićem. Zatražili smo isplatu plaća za deveti i deseti mjesec te program restrukturiranja onakav kakvoga mi vidimo i zamolili da naše zahtjeve prenesu premijeru i ministrima. Želimo da ministar Horvat i premijer dobiju informaciju da su radnici u Puli gladni”, izjavio je nakon sastanka predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

“Predstoje praznici i minimum koji očekujemo je isplata plaća za deveti i deseti mjesec i da pokrenemo proizvodnju”, dodao je predsjednik Koordinacije sindikata u Uljaniku Đino Šverko.

“Kad bismo imali garanciju isplate tih dviju plaća, već bismo sutra pokrenuli proizvodnju u Uljaniku. Međutim, nismo dobili takve garancije i zato smo rezignirani. Očekujemo ipak da će netko presjeći, jer radi se o ne toliko velikim sredstvima u odnosu na ona potrebna za restrukturiranje”, rekao je Šverko.

Tagovi: štrajk, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE