Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Umro otac Michaela Jacksona, Joe

Bio je otuđen i od supruge Katherine i druge svoje djece, uključujući pjevačicu Janet

Objavljeno 28.06.2018
Alan Srčnik

Joe Jackson, patrijarh američke glazbene dinastije koji je svojeg sina Michaela i njegovu braću Jackson 5 pretvorio u svjetske zvijezde, umro je u dobi od 89 godina, javlja u srijedu CNN.

Jackson, koji je živio u Las Vegasu i bio otuđen od većeg dijela obitelji, bolovao je od raka, prenose američki mediji, pozivajući se na neimenovani izvor blizak obitelji.

Obitelj Jackson pratili su mnogobrojni skandali, sudski sporovi, ljubomore i svađe oko novca.

Joe nije bio u dobrim odnosima s Michaelom, koji je postao jedan od najuspješnijih i najpoznatijih pjevača na svijetu, a umro je 2009. u dobi od 50 godina.

Bio je otuđen i od supruge Katherine i druge svoje djece, uključujući pjevačicu Janet.

Joe Jackson, rođen 26. srpnja 1928. u Fountain Hillu u Arkansasu, okušao se 1950-ih kao boksač i gitarist, no bez nekog velikog uspjeha. Radio je i kao dizaličar u čeličani u Garyju u Indiani kada je primijetio da su mu sinovi glazbeno nadareni.

Nazvao ih je Jackson 5 i oni su, predvođeni Michaelom, postali svjetske zvijezde. Ali to je imalo svoju cijenu. Kao njihov menadžer, on ih je prisiljavao na duge i teške probe i često tukao. Michael je jednom prilikom rekao da ga se toliko bojao da je znao povraćati kada bi ga vidio.

(Hina)

Tagovi: joe jackson, michael jackson,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE