Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Shitz&Giggles

Unatoč optužbama, likovi iz dječje serije ‘Sesame Street’ nisu homoseksualci?!

Dvojica muških lutaka zapravo su najbolji prijatelji, iako je bilo rasprava oko njihove spolne orijentacije i tome je li u redu prikazati likove iz dječje serije kao homoseksualni par?!

Objavljeno 19.09.2018
Antonela Verković

Dječja televizijska serija koji je obilježio toliko djetinjstava i koji generacijama nije ”izašao iz mode” veže se uz svima dobro poznate likove- Berta i Ernija.

Već duže vrijeme, čak od 2013. kada je jedan broj časopisa New Yorker iz 2013., na naslovnici donio crtež Ernieja koji je položio glavu na Bertovo rame te zajedno na televiziji prate vijesti iz Vrhovnog suda koji odlučuje o legalizaciji istospolnog braka, vode se rasprave jesu li oni par?

Ipak, dvije muške lutke iz dječje televizijske serije Sesame Street, najbolji su prijatelji, objavili su u utorak producenti opovrgnuvši izjavu jednog od scenarista da je riječ o istospolnom paru.

Mark Saltzman, koji se pridružio seriji 1984., rekao je za portal LGBTQ Queerty da je dvojac muških lutaka koje žive zajedno temeljio na vlastitom odnosu s filmskim montažerom Arnoldom Glassmanom.

”SESAME STREET SE ODUVIJEK ZAUZIMA ZA PRIHVAĆANJE”

“Oduvijek, dok sam pisao (tekst) za Berta i Ernie, osjećao sam ih kao par”, rekao je Saltzman i dodao “Mislim da nisam za njih mogao pisati drukčije nego kao o ljubavnom paru”.

Međutim, producenti serije opovrgavaju Saltzmanove riječi.

“Kao što smo uvijek govorili, Bert i Ernie najbolji su prijatelji”, priopćila je na Twitteru kompanija Sesame Workshop. “Iako su to muški likovi i posjeduju brojne ljudske osobine, ipak su to lutke i nemaju spolne orijentacije”.

“Sesame Street se oduvijek zauzimao za uključenje i prihvaćanje”, navodi kompanija u drugoj izjavi pa objašnjava “To je mjesto u koje su dobrodošli ljudi iz svih kultura i svih porijekla”.

Odavna se nagađa o prirodi odnosa dviju lutaka koje spavaju u istoj spavaćoj sobi, ali u odvojenim ležajevima.

(Hina)

Foto: Pixabay

Tagovi: crtić, homoseksualci, lutke, sesame street,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE