Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Vlada i sindikati javnih službi nastavljaju u ponedjeljak proces mirenja

Pavić je dodao kako je očita dobra volja sindikata i Vlade da se proces završi ...

Objavljeno 22.11.2018
Alan Srčnik

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i predstavnici sindikata javih službi u četvrtak su nakon dvosatnog sastanka izjavili da će se proces mirenja nastaviti u ponedjeljak.

“Dogovorili smo se da je ovo prvi krug mirenja. Apsolutno smo se mirili u dobroj vjeri, u dobroj razmjeni argumenata. Dogovorili smo se da nećemo iznositi detalje do finalnog sastanka u ponedjeljak u 10 sati, kada ćemo se naći i vidjeti možemo li zaključiti spor”, rekao je Pavić novinarima.

Pavić je dodao kako je očita dobra volja sindikata i Vlade da se proces završi.

Nismo završili mirenje pa detalje ne možemo iznositi, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

“Vlada je predložila da mirenje nastavimo u ponedjeljak, kada će imati konačan stav. Mi smo to prihvatili i smatramo to razumnim i pokušat ćemo vidjeti hoćemo li u ponedjeljak doći do konačnog rješenja konflikta”, kazao je Mihalinec.

Mihalinec je poručio kako nastavljaju sa sindikalnim aktivnostima, kako su i predvidjeli, pa samo dobra i kvalitetna Vladina ponuda može prekinuti njihove pripreme za prosvjede.

Ni Pavić niti sindikalni čelnici nisu htjeli komentirati je li na stolu bila neka nova ponuda.

Sindikati javnih službi traže povećanje osnovice plaća za 5,8 posto u idućoj godini, no Vlada im nudi povećanje od tri posto, tvrdeći da je to maksimalan iznos unutar proračunskih mogućnosti.

Sindikati su to odbili i potom najavili štrajk u svim javnim službama, koji bi trebao početi 28. studenoga i održavati se svakog tjedna po jedan dan sve do ispunjenja zahtjeva.

Foto i video: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

 

(Hina)

Tagovi: mihalinac, pavić, sindikat,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE