Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Žalac: Čekamo odgovor Komisije na sufinanciranje ugradnje dizala u zgrade

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu kako se čeka odgovor Europske komisije na sufinanciranje ugradnje dizala

Objavljeno 06.02.2019
Alan Srčnik

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu kako se čeka odgovor Europske komisije na sufinanciranje ugradnje dizala u zgrade te da jedini problem vidi u državnim potporama zbog rasta cijena zgrada.

Žalac je na dodjeli ugovora za razvoj otoka kazala kako će u dogovoru s udrugom HP i HT umirovljenika pokušati ‘pivotirati’ prvi natječaj za ugradnju liftova u zgradama, ali da je sve na Europskoj komisiji.

“Oni su krajem siječnja bili kod nas na sastanku i sada očekujemo da nam kažu je li sve to prihvatljivo. Jedini problem koji vidim, a to smo utvrdili i na sastancima, jest da su državne potpore problematične kada govorimo o tome koliko onda rastu cijene zgrada”, istaknula je.

Na pitanje kako komentira tvrdnje da uplaćujemo više novaca u EU nego što povlačimo, ministrica je odgovorila kako te tvrdnje nisu istinite.

“Prošle smo godine bili 8,4 milijarde kuna u plusu, a sada smo 10 milijardi. Uplatili smo 18 milijardi, a povukli 28. Jasno je da EU fondovi čine veliku razliku, posebno u javnim investicijama gdje 80 posto ulaganja ide kroz EU fondove”, naglasila je dodavši kako se to mora iskoristiti jer je riječ o bespovratnim sredstvima, a ne kreditnim.

(Hina)

Tagovi: dizalo, eu, lift, žalac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE