Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Žalac: ‘To je auto mojih roditelja, ne razumijem zašto se digla tolika prašina oko toga’

Pojasnila je i da je automobil u njezinu dvorištu jer je njezin „brat dovezao svoj auto kod mame i nema se gdje parkirati“

Objavljeno 20.03.2019
Lucija Tokić

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu da luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće, nije njezin nego njenih roditelja.

„To je auto mojih roditelja i zato ne razumijem uopće zašto se digla tolika prašina oko toga. Kada auto koji ja kupim bude u mom vlasništvu naravno da ću ga prijaviti u imovinsku karticu“, kazala je Žalac novinarima u Hrvatskom saboru uoči sjednice Kluba HDZ-a.

Pojasnila je i da je automobil u njezinu dvorištu jer je njezin „brat dovezao svoj auto kod mame i nema se gdje parkirati“.

„Taj su automobil moji roditelji kupili prije dva mjeseca“ ustvrdila je najprije Žalac, a  potom se ispravila i rekla da je „rentan kroz ugovor o najmu i kada se otplati onda će se vjerojatno kupiti, vidjet ćemo“.

Potvrdila je da poznaje šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car, u čijem je vlasništvu sporni Mercedes vrijedan najmanje 50 tisuća eura i najam kojega dnevno stoji oko 1200 kuna, ali je negirala da je to poznanstvo iskorišteno da bi njezini roditelji kupili automobil.

Upitana hoće li podnijeti ostavku ako se protiv nje podigne kaznena prijava zbog prometne nesreće u kojoj je nedavno ozlijedila djevojčicu, vozeći bez važeće vozačke dozvole, novinarima je kazala ‘hvala lijepa’.

Jutarnji list objavio je sinoć kako ministrica Žalac nije u svojoj imovinskoj kartici navela da u vlasništvu ili dugoročnom najmu ima skupocjeni automobil Mercedes E-klase. Automobil je u vlasništvu tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, vrijednost mu je, kako piše taj dnevni list, oko 50.000 eura, a susjedi tvrde da je parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima već dulje vrijeme.

U imovinskoj kartici ministrice jedini prijavljen automobil je onaj njezinog supruga, a radi se o Mercedesu C180 iz 1995. godine, čija je vrijednost procijenjena na 24.000 kuna.

(Hina)

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Tagovi: Gabrijela Žalac, Mercedes E klase,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE