Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Završeno svjetsko finale WRO 2023.

Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe u kategorijama: Robomission Elementary, Robomission Junior, Robomission Senior i Future Innovators

Objavljeno 06.12.2023
Andrija Lukretić

U finalnom natjecanju, koje se održalo u Panami od 7. do 9. studenog, sudjelovalo je više od 440 timova iz preko 90 zemalja svijeta. To su ekipe koje su postigle najbolje rezultate na nacionalnim WRO finalima. Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe u kategorijama: Robomission Elementary, Robomission Junior, Robomission Senior i Future Innovators. Aktivnosti priprema i sudjelovanja naših ekipa na WRO 2023. Panama, realizirane su uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama.

U jakoj konkurenciji hrvatske ekipe postigle su odlične rezultate. World Robot Olympiad (WRO) natjecanje započeto je 2004. godine sa skromnih 12 zemalja sudionica. Tijekom godina natjecanje se širilo i razvijalo, a ovogodišnja natjecateljska sezona brojala je ukupno 20 000 ekipa sa preko 55 000 natjecatelja iz 95 zemalja svijeta. U pratnji ekipa su bili i Ana Sović Kržić, Janko Radigović – predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza, koji su u suradnji s Edutus Egyetem nacionalni organizator WRO natjecanja za Hrvatsku. Veliko priznanje za svoj rad na svjetskoj razini dobio je i Luka Bošnjaković koji je na natjecanju sudjelovao kao međunarodni sudac.

Opširnije o rezultatima pročitajte ovdje
Hrvatski robotički savez

Tagovi: Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, WROO 2023,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE