Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Žrtva zlostavljanja australskog katoličkog reda dobit će odštetu

Paul Bradshaw koji boluje od neizlječivog raka, rekao je kako može umrijeti sretan jer je slučaj teškog zlostavljanja koje je proživio riješen...

Objavljeno 16.08.2018
Antonela Verković

Australska žrtva seksualnog zlostavljanja, kojoj je preostalo šest mjeseci života, nagodila se s katoličkim vjerskim redom i dobit će odštetu od milijun australskih dolara.

Paul Bradshav (74) koji boluje od neizlječivog oblika raka, rekao je u četvrtak kako može umrijeti sretan nakon što je postignuta nagodba u tom povijesnom skandalu seksualnog zlostavljanja djece tijekom 1950-ih i 1960-ih, za koja je odgovorna vjerska zajednica Kršćanska braća.

Bradshaw je trebao svjedočiti pred sudom Zapadne Australije u slučaju zlostavljanja koje je pretrpio u dvama sirotištima koja su vodili pripadnici te irske organizacije.

Umjesto toga je postignuta nagodba s povjerenstvom Kršćanske braće zbog zlostavljanja koja su počinila trojica članova reda, a koja više nisu živa.

Zapadna Australija nedavno je uklonila vremensko ograničenje za podnošenje zahtjeva za odštetu, a Bradshaw je prva osoba koja je ju je tražila nakon izmjena zakona.

“Živio sam na ulici većinu svoga života i ne želim da moja obitelj prolazi kroz isto kroz što sam prolazio ja”, kazao je Bradshaw novinarima u Perthu nakon postizanja nagodbe.

“Samo se nadam da je ovo riješeno i da mogu provesti svojih posljednjih šest mjeseci života u miru”, dodao je. “Sada ću umrijeti miran znajući da samo zbrinuo svoju obitelj”.

Bradshaw je kazao kako “nije išao za novcem”. “Išao sam samo za pravdom. Samo sam htio ispriku Kršćanske braće i bio bih sretan s time”, rekao je.

(Hina)

Tagovi: katolička crkva, odšteta, paul bradshaw, seksualno zlostavljanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE