Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Čelnici sindikata u Uljaniku u srijedu dolaze kod predsjednice na Pantovčak

O Štromarovoj izjavi da radnici trebaju tražiti drugi posao: ''Jadno, neozbiljno i neodgovorno''...

Objavljeno 25.03.2019
Antonela Verković

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će na Pantovčaku primiti čelnike sindikata u Uljaniku, koji od nje traže potporu njihovu zahtjevu Vladi da to pulsko brodogradilište uđe u proces restrukturiranja umjesto u stečaj, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

“Od predsjednice tražimo potporu prema Vladi za restrukturiranjem Uljanika”, izjavio je Cerovac i podsjetio kako su ju sindikati prije par dana pozvali u posjet Uljaniku kako bi se “i osobno uvjerila u kakvoj agoniji žive sami radnici”.

Dodao je da sindikati žele predsjednici zahvaliti na dosadašnjoj potpori Uljaniku i planu restrukturiranja.

Inače, radnici Uljanika u ponedjeljak su ušli u peti dan štrajka, no zasad nema nikakvih pomaka u vezi s razrješenjem situacije.

Ulazi u brodogradilište su zavareni, a moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište.

O Štromarovoj izjavi da radnici trebaju tražiti drugi posao: Jadno, neozbiljno i neodgovorno

Cerovac se osvrnuo i na izjavu potpredsjednika Vlade Predraga Štromara kako “radnicima Uljanika treba poručiti da trebaju tražiti drugi posao te da zahvaljujući potražnji za radnicima mogu raditi na drugom, boljem i kvalitetnije plaćenom mjestu”.

“Jadno je i neozbiljno kada si netko koji je na toj poziciji dozvoljava uopće davati takvu izjavu”, poručio je.

“To zasigurno utječe na emocije radnika. Ovo je neozbiljno i neodgovorno, zgroženi smo tom izjavom. Brodogradnja je strateška grana i ne znam tko si želi pripisati ulogu grobara brodogradnje”, naglasio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.

(Hina)

Tagovi: čelnici, kolinda, kolinda grabar kitarović, pantovčak, sindikat, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE