Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Djevojčica koja je prebačena u KBC Zagreb je stabilno, ali ima tešku ozljedu glave

Novak: "Ima teške ozljede, ali je njezino stanje posljednjih 14 sati stabilno i s time smo jako, jako zadovoljni"

Objavljeno 01.03.2019
Lucija Tokić

Sedmogodišnja djevojčica iz Paga, koja je sinoć primljena u KBC Zagreb ima tešku ozljedu glave i njezino je stanje ozbiljno ali stabilno no liječnici očekuju da će se djevojčica oporaviti.

“Ona je politraumatizirana, ima teške ozljede, ali je njezino stanje posljednjih 14 sati stabilno i s time smo jako, jako zadovoljni”, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare pomoćnik ravnatelja bolnice Rebro Milivoj Novak, ujedno voditelj jedinice intenzivne pedijatrijske skrbi, gdje se djevojčica nalazi.

Ocijenio je kako je dijete optimalno zbrinuto od samog početka u zadarskoj bolnici pa do ovog trenutka na Rebru.

Ne želeći iznositi detalje kliničke slike, Novak je kazao kako je djevojčica i dalje sedirana te se nalazi na aparatu za disanje ali reagira na podražaje.

Očekuje da će kritična faza trajati još koji dan, a ako oporavak bude išao glatko, mogla bi za nekoliko dana biti premještena s intenzivne skrbi.

“Ovog trenutka mi smo s njom zadovoljni. Moram naglasiti da je cijeli sustav i cijeli lanac zbrinjavanja djevojčice išao na najbolji mogući način. To je primjer kako se kritično bolesno dijete u ovoj državi mora i može zbrinuti”, rekao je Novak.

Procjenjuje da će nakon izlaska s intenzivne skrbi trebati sanirati ozljede lica. Rekao je da su djevojčicu već pregledali  otorinolaringolog i maksiofacijalni kirurg, a dio su tima i neurokirug te radiolozi, mikrobiolozi i brojni drugi. Na intenzivnom odjelu je i dvoje liječnika te 5-6 medicinskih sestara.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić rekao je kako je djevojčica prebačena iz Zadra u tu zagrebačku bolnicu sinoć (28. veljače) u 21 sati te istaknuo kako je Odjel intenzivne skrbi djece mjesto koje pruža najveće šanse da se djetetu pomogne i bude dobro.

Četvero djece teško je ozlijeđeno jučer rano ujutro na Pagu kada ih je otac bacio s balkona obiteljske kuće, s visine od 4,95 metara. Najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica prebačena je u Zagreb, a troje djece je ostalo na liječenju u zadarskoj bolnici.

Osmogodišnja djevojčica tijekom jutra operirana je na maksilofacijalnoj kirurgiji u zadarskoj bolnici. Zahvat je protekao uredno. Drugo dvoje djece u dobi od tri i pet godina nalaze se i dalje na Odjelu dječje kirurgije, te je njihovo zdravstveno stanje stabilno, rekao je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc. Majka je uz socijalnu radnicu u bolnici, rekao je i dodao da se nada će djeca uskoro biti otpuštena na kućno liječenje.

Krizni tim za psihološko savjetovanje upućen u Osnovnu školu Juraj Dalmatinac u Pagu

“Možemo potvrditi da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo krizni tim za psihološko savjetovanje u OŠ Juraj Dalmatinac Pag. Ministrica (Blaženka) Divjak je tražila od nadležnih stručnih službi Ministarstva da budu na raspolaganju za svu pomoć koja je potrebna,” potvrdio je za Hinu posebni savjetnik ministrice Divjak Maro Alavanja.

Josip Rođak, koji je bacio s balkona svoje četvero djece, nalazi se u pritvoru u Policijskoj upravi u Zadru, kamo je kasno sinoć dovezen iz policijske postaje u Pagu uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju.

(Hina)

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Tagovi: djevojčica, milivoj novak, Pag,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE