Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Državljanin Srbije uhvaćen u prijevozu ilegalnih migranata na području Slunja

Karlovačka policija je, naime, u ponedjeljak, 4. lipnja, na području Slunja, zaustavila kombi vozilo švedskih registracija

Objavljeno 07.06.2018
Alan Srčnik

Karlovačka policija je kazneno prijavila državljanina Srbije koji je uhvaćen na području Slunja u ilegalnom prijevozi migranata u kombiju švedskih registracija, te je dovezen na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, izvijestila je u srijedu policija.

Karlovačka policija je, naime, u ponedjeljak, 4. lipnja, na području Slunja, zaustavila kombi vozilo švedskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije. Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je srbijanski državljanin iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombiju prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Istragu su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa službenicima Ravnateljstva policije.

Šezdestetgodišnji srbijanski državljanin je zbog kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvu.

(Hina)

Tagovi: imigranti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE