Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Hrvatska Mensa provodi testiranja inteligencije u Zagrebu, Splitu i Rijeci i Osijeku

"Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanje niti znanje jezika"

Objavljeno 15.09.2020
Ivona Amidžić

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije krajem rujna u Zagrebu, Splitu i Rijeci i Osijeku, pozvavši u ponedjeljak građane da se odazovu testiranju.

“Testiranju može pristupiti svatko, a mlađi od 14 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanje niti znanje jezika”, rekao je predsjednik Hrvatske Mense Đuro Lubura, navodi se u priopćenju.

Povodom Međunarodnog dana inteligencije koji se obilježava 1. listopada, testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi. Održat će se u četiri grada, 26. rujna u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a u Osijeku dan kasnije, 27. rujna. Certifikat o rezultatu s tajnim rezultatima testiranja ispitanici će primiti poštom u roku mjesec dana, dodaju iz Hrvatske Mense i napominju da će se na svim testiranjima pridržavati epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitnih maski.

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja oko 750, a u svijetu oko 100 tisuća članova.

“Hrvatska Mensa za svoje članove priređuje razne aktivnosti, od veoma ozbiljnih predavanja do turnira u stolnom tenisu. Osobito se ponosim mlađim članovima, koji se često druže i izvan prostorija udruge te organiziraju druženja na kartingu, paintballu i lasertagu”, rekao je Lubura.

Prijave na ovogodišnje testiranje moguće su na licu mjesta ili putem web stranice Hrvatske Mense www.mensa.hr.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: inteligencija, međunarodni dan inteligencije, mensa, testiranja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE