Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Meksiko: Lopez Obrador obećao fiskalnu disciplinu, dobre odnose sa SAD-om

Lopez Obrador je izabran za predsjednika s najmanje 53 posto osvojenih glasova, objavio je predsjednik Državnog izbornog instituta Lorenzo Cordova.

Objavljeno 02.07.2018
Alan Srčnik

Novi meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da će održati fiskalnu disciplinu i tražiti prijateljske odnose sa SAD-om, obećavši da država neće konfiscirati privatnu imovinu, nakon uvjerljive izborne pobjede u nedjelju, prenose agencije.

Lopez Obrador (64), prvi ljevičarski predsjednik nakon više desetljeća u drugom po veličini gospodarstvu u Latinskoj Americi, u govoru je obećao poštivati građanske slobode i rekao da pod njegovom vladavinom “neće biti diktature”.

Međutim, ponovio je obećanje dano u kampanji da će zbog moguće korupcije preispitati energetske ugovore koje su sadašnje vlasti potpisale s tvrtkama  upozorivši da će se nepravilnostima baviti Kongres te državni i međunarodni sudovi.

Lopez Obrador je izabran za predsjednika s najmanje 53 posto osvojenih glasova, objavio je predsjednik Državnog izbornog instituta Lorenzo Cordova.

Projekcija temeljena na prebrojavanju glasova u 7800 izbornih jedinica potvrdila je pobjedu Lopeza Obradora. Dobio je između 53 i 53,8 posto glasova.

Umjereni konzervativac Ricardo Anaya dobio je 22,8 posto, dok je Jose Antonio Meade iz Institucionalne revolucionarne stranke sadašnjeg predsjednika Enriquea Nieta dobio 16,3 posto.

(Hina)

Tagovi: meksiko, novi predsjednik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE