Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Clickbait

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete II., puni 97 godina

"Rođendan će provesti u privatnosti", kazala je glasnogovornica Buckinghamske palače.

Objavljeno 11.06.2018
Alan Srčnik

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete II., koji je za razliku od rezervirane supruge otvoreniji i sklon šali, u nedjelju slavi 97. rođendan, prvi nakon što se povukao iz javnog života.

No, taj se događaj odvija bez ikakve pompe i princ, koji se polako bliži 100. rođendanu, ne planira nikakvo slavlje.

“Rođendan će provesti u privatnosti”, kazala je glasnogovornica Buckinghamske palače. Dan ranije, kraljica je proslavila svoj 92. rođendan na tradicionalnoj vojnoj paradi u njezinu čast.

Više od tisuću vojnika sudjelovalo je na paradi ‘Trooping the Colour’ kojom se obilježava službeni rođendan britanske kraljice. Parada je prvi put održana u 18. stoljeću.

Naime, Elizabeta rođendan slavi dvaput, prvi put u travnju, kada je i rođena, no prema starom običaju službena se proslava rođendana britanskih vladara održava druge subote u lipnju. U travnju se proslava obično održava u krugu obitelji, dok je lipanjska proslava vrlo svečana i raskošna.

Princ Filip ove godine nije bio uz svoju suprugu na tradicionalnoj paradi, iako je i dalje ponekad prati na javnim događanjima.

Vojvoda od Edinburgha pojavio se, međutim, na vjenčanju svog unuka, princa Harryja, s američkom glumicom Meghan Markle 19. svibnja, šest tjedana nakon operacije kuka.

(Hina)

Tagovi: elizabeta II, princ filip,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE